Kur largohemi nga një lidhje me përvojë  të keqe emocionale, i premtojmë vetës që lidhja jonë e re nuk do të jetë e njëjtë.

Por, ne nuk ju rekomandojmë që t’ia besoni vetes ketë.

Në një hulumtim të ri, studiuesit kanë gjetur se ndarja nga partneri, për të filluar më vonë një lidhje të re nuk nënkupton domosdoshmërisht se lidhja juaj do të jetë më e mirë- ju në fakt keni më shumë gjasa të përfundoni në të njëjtën pikë ku keni qenë më ish të dashurinë, raporton “Bright Side”.

Në një hulumtim të mbajtur në Universitetin e Alberta, ka treguar se në fakt nuk ka rëndësi se kush është partneri. Në çdo gjendje, lidhja juaj mund të rregullohet.Për të i zbuluar këto ndryshime, kur njerëzit kalojnë nga një romancë në tjetrën, studiuesit analizuan të dhëna nga 554 pjesëmarrës.

Ata ekzaminuan aspekte të ndryshme të lidhjes si kënaqësia ose aftësia për tu hapur me partnerin, në 4 periudha të ndryshme kohore: një vit para se lidhja e tyre të mbaron, viti i fundit i lidhjes së tyre të parë dhe një vit më pas.Ajo se çfarë kanë gjetur, është se njerëzit nuk mësojnë nga gabimet e mëparshme.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here