Bizneset me qarkullim vjetor nga 0 deri në 10 milionë lekë, nuk do të jenë subjekte të pagimit të TVSH-së. Vendimi i qeverisë i miratuar në Komisionet Parlamentare dhe në Parlament tashmë ka hyrë në fuqi pasi është botuar në Fletoren Zyrtare.

Nga 1 janari i vitit të ardhshëm fillojnë edhe efektet e ndryshimeve ligjore, për lehtësira ndaj biznesit të vogël, i cili deri në vitin 2029 nuk do të paguaj këtë tatim. Janë rreth 40 mijë biznese që pritet të dalin nga skema e TVSH-së, që është edhe zëri i të ardhurave tatimore më i rëndësishëm në buxhet, ku vetëm në 6 muajit e parë të vitit janë mbledhur 58.2 miliardë lekë, dhe deri në fund të vitit është parashikuar të mblidhen 142.6 miliardë lekë. Sa i takon tatim-fitimit, do të përfitojnë 12 mijë e 257 subjekte, që nuk do të paguajnë këtë tarifë deri në vitin 2029, ndërkohë që deri më tani kategoria e bizneseve nga 5-8 milionë lekë kanë paguar 5%. Duke filluar nga janari i vitit të ardhshëm bizneset me xhiro nga 0 deri në 14 milionë lekë do të kenë 0 tatim, ndërsa pjesa tjetër do të paguaj 15%.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here