Vetëm 2.5 miliardë lekë, nga 3 miliardë lekë të planifikuara në buxhet parashikohet të shpërndahen deri në fund të vitit për kompensimin e ish-pronarëve.

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Delina Ibrahimaj deklaroi sot gjatë diskutimit nen për nen të projektbuxhetit në Komisionin Parlamentar të Ekonomisë dhe Financave se shpërndarja e këtij fondi ka vështirësi në përthithje.

Ministrja tha se për këtë arsye edhe fondi i parashikuar në projektbuxhetin e vitit 2022 do të pakësohet me 500 milionë lekë, duke shkuar në 4.5 miliardë lekë nga 5 miliardë lekë që planifikohej.

“Arsyeja pse vendosëm të prekim këtë fond, me gjithë vullnetin tonë për t’i kompensuar e kryer pagesat ka vështirësi në përthithje. Do të jetë e vështirë që fondi prej 5 miliardë lekësh të disbursohet i tëri”, deklaroi ministrja.

Ndërkohë opozita kërkoi që fondi për kompensimin e ish-pronarëve të shtohet e jo të pakësohet.

Propozimi i Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë shqyrtohet sot në Komisionin e Ekonomisë dhe Financave që është edhe komisioni përgjegjës, për t’u votuar të enjten në seancën plenare për miratimin nen për nen të projektbuxhetit për vitin 2022.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here