Browsing: Lajme

Familjarë, miq dhe dashamirës të aktivistit të njohur ArtanMetohu, përkujtuan njeriun e tyre të dashur duke iu bashkuarnismës së Bashkisë Tiranë, “Dhuro Një Pemë” për qytetin. Një simbolikë e vazhdimit të jetës, e cila bën që edhe pse jo fizikisht, emri i Artan Metohut të vijojë të jetë i gdhendur nëqytetin e tij. Të pranishëm në ceremoni, familjarët dhe miqtë u shprehën se edhe pse ka vite që ka ndërruar jetë, Metohu kujtohet çdo ditëprej tyre për shpirtin e madh dhe njeriun e mrekullueshëm qëishte. Në mbishkrimin e pemës së mbjellë në kryeqytet, u vendosdhe një pllakë përshkruese ku thuhet: “Në përkujtim të ArtanMetohut, qytetarit model të Tiranës, njeriut që kontribuoi me zemër për të ndihmuar njerëzit në nevojë”. I pranishëm në cermoni ishte dhe nënkryetari i Bashkisë sëTiranës, Andi Seferi, i cili tha se vepra e lënë nga ArtanMetohu në aspektin human, nuk do të harrohet kurrë. “Të gjithë ne themi në këto lloj rastesh “i përjetshëm qoftëkujtimi, e përjetshme qoftë vepra”, por Tani bën pjesë tek atolloj qytetarësh vepra e cila ka lënë, qoftë në aspektin qytetardhe intelektual, por dhe mbi të gjitha në aspektin human, ështënjë vepër që nuk do harrohet kurrë”, tha Seferi. Pema e mbjellë do të shërbejë si një pike reference kufamiljarët dhe qytetarët e kryeqytetit do të kujtojnë mikun e tyre dhe shembullin e veprimtarisë së tij për breza me radhë, ashtu sikurse dhe pema do të shekullojë mbi dhe. Kush ishte Artan Metohu? I diplomuar për inxhinieri pyjore, në Institutin e LartëBujqësor Kamëz, në vazhdën e zhvillimeve politike në fillimtë viteve ’90, Metohu zgjodhi të emigronte drejt Italisëfillimisht e më pas në Angli dhe Hollandë, ku mori edheshtetësinë. Falë korrektesës dhe dëshirës për punë, Artan Metohu mundi të integrohej lehtësisht në jetën e emgracionit, duke rriturgradualisht rrethin e miqve dhe ambiciet e tij. Dashuria e tijpër të njohur sa më shumë vende, e çoi të ndërmerrteudhëtime të shpeshta, duke realizuar kështu një ëndërr tëvjetër. …