Nga Tokio një vajzë japoneze vetëm 13 vjeçe e 331 ditë është shpallur kampione dhe ka fituar medalje të artë në “skateboard” displina “street”.

Momiji Nishiya është bërë kështu sportistja e dytë me moshën më të vogël që fiton një medalje në Lojrat Olimpike.

E para është notarja amerikane Marjorie Gestring, që fitoi të artën në “Berlin 1936”, kur ishte 13 vjeçe e 268 ditë, në garën e hedhjes nga trampolina 3- metërshe.

Interesant fakti se edhe fituesja e medaljes së argjendtë në garën e skateboard, sportistja braziliane Rayssa Leal, është po 13 vjeçe.

Ndërsa fituesja e medaljes së bronzit, sportistja tjetër japoneze Funa Nakayama, është 16 vjeçe.

Pra, të trija së bashku, bëjnë 42 vjet në total.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here