Prej vitesh financat e Manchester City-t kanë qënë fitimprurëse, por klubi anglez përfundoi sezonin 2019-2020 me një bilanc negative, ndikuar nga efektet e pandemisë.Në fakt, klubi njoftoi se kishte regjistruar një humbje prej 126 milion paund, e barabartë me rreth 147 milion euro. Pas një qarkullimi rekord prej 535.2 milion £ në 2018-19, të ardhurat e “qytetarëve” ranë në 478.4 milion £ (gati 560 milion €).

Një rënie lidhet mbi të gjitha me stadiumet bosh dhe të ardhurave nga të drejtat televizive. Në detaje, krahasuar me 253.2 milion paund në 2018-19, të ardhurat nga të drejtat televizive kanë rënë në pak më shumë se 190 milion paund (67.2 milion nga UEFA dhe 123 milion nga kompeticionet të tjera).

Prej vitesh financat e Manchester City-t kanë qënë fitimprurëse, por klubi anglez përfundoi sezonin 2019-2020 me një bilanc negative, ndikuar nga efektet e pandemisë.Në fakt, klubi njoftoi se kishte regjistruar një humbje prej 126 milion paund, e barabartë me rreth 147 milion euro. Pas një qarkullimi rekord prej 535.2 milion £ në 2018-19, të ardhurat e “qytetarëve” ranë në 478.4 milion £ (gati 560 milion €).

Një rënie lidhet mbi të gjitha me stadiumet bosh dhe të ardhurave nga të drejtat televizive. Në detaje, krahasuar me 253.2 milion paund në 2018-19, të ardhurat nga të drejtat televizive kanë rënë në pak më shumë se 190 milion paund (67.2 milion nga UEFA dhe 123 milion nga kompeticionet të tjera).

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here