Maskat e përgatitura në shtëpi, me shtresa të shumta të pëlhurave janë modelet më të mira të ndalimit të përhapjes së koronavirusit, sipas studimit të ri.

Hulumtuesit nga Universiteti i Floridës ekzaminuam materiale dhe modele të ndryshme, për të gjetur opsionin më të mirë për ngadalësimin e përhapjes së virusit nëpërmjet spërklave, shkruajnë mediet e huaja.

Sipas studimit, maskat e stilit ‘bandana’ janë ato që nuk ofrojnë aspak mbrojtje nga Covid-19.

Kreu i studimit, Dr Stella Batalama, tha se ata donin të zbulonin opsionet më të mira për zvogëlimin e përhapjes së COVID-19.

“Studiuesit tanë kanë demonstruar se si maskat janë në gjendje të zvogëlojnë ndjeshëm shpejtësinë dhe gamën e spërklave të frymëmarrjes”, tha Batalama.

Ata testuan një gamë të maskave që janë lehtësisht të disponueshme për publikun e gjerë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here