Përdoruesit e Android duhet të kontrollojnë telefonat e tyre menjëherë për t`u siguruar që asnjë nga këto aplikacione të mbushura me malware nuk janë instaluar në pajisjet e tyre.

Përdoruesit e Android duhet të kontrollojnë telefonat e tyre menjëherë për t`u siguruar që asnjë nga këto aplikacione të mbushura me malware nuk janë instaluar në pajisjet e tyre.

Sulmi i fundit, i zbuluar nga një ekip nga Bitdefender, tregon se hakerët po mbështeten në metoda të reja në përpjekje për të fituar qasje në pajisjet dhe të gjitha të dhënat personale që ne i ruajmë.Mesazhet me shkrim dhe madje edhe detajet e llogarive bankare u dërgoheshin drejtpërdrejt kriminelëve, madje viktimat madje nuk kishin vërejtur që sulmi kishte ndodhur.

Me Google Store Play tani shumë më të sigurt, hajdutët kibernetikë po e kanë gjithnjë e më të vështirë të injektojnë malware në tregun e popullarizuar.

Në vend të kësaj, ata krijojnë aplikacione të rreme jashtë Play Store zyrtar digjital të Google, duke u premtuar përdoruesve softuer antivirus, qasje në shërbimet televizive falas dhe më shumë.Pasi aplikacionet të shkarkohen dhe instalohen, ato duken si shërbimet e një aplikacioni zyrtar dhe nuk ka gjasa që përdoruesi të vërejë se diçka nuk shkon, derisa të jetë tepër vonë. Aplikimet për t’u kujdesur përfshijnë:

Uplift: Health and Wellness App

BookReader

PlutoTV

Kaspersky: Free Antivirus

VLC MediaPlayer

Ndryshe nga iOS i Apple, Google lejon pronarët e telefonave inteligjentë Android dhe tabletëve të miratojnë shkarkime jashtë dyqanit të tyre të aplikacioneve.

Nëse mendoni se keni ndonjë nga aplikacionet e rreme të renditura më sipër në telefonin tuaj, duhet t’i fshini ato menjëherë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here