Një sipërmarrës nga Prishtina ka ndërmarrë një nismë humanitare duke ofruar pa pagesë për 3 familje refugjate afgane.

Avni Miftari ka sqaruar arsyet që e çuan drejt këtij vendimi janë shpirtërore dhe të lidhura ngushtë me të shkuarën e tij.

“Duke pasur parasysh të kaluarën time personale, e cila lidhet me momentet aktuale që ndodhen afganët sot, unë kisha mundësi të ofroja. Ata kanë nevoja momentale të padiskutueshme dhe unë vendosa të bëj diçka. Unë kam qenë emigrant vetë, si azilant i viteve 93-94. Ata nuk asnjë rrugëdalje, veç shohin ditën e sotme.”

Dhjetra afganë ashtu si në Shqipëri shkuan dhe në Kosovë pas trazirave në vendin e tyre ku talebanët morën nën kontroll Afganistanin.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here