Mjekësia alternative, ka zënë shumë vend sidomos në shërimin e disa problemeve të lidhura me gjëndrrën tiroide, shkruan Gazeta Express.

Sipas shumë studimeve, përbërësi kryesor i tumerikut ka veti anti-inflamatore dhe anti-bakteriale, specifikisht ka shumë efekte pozitive edhe për disa sëmundje të lidhura më këtë gjëndër. Efektet pozitive të tumerikut në shëndetin e njeriut janë të shumta, disa prej tyre janë si më poshtë:

Tumeriku ka agjent të fortë të forcimit të sistemit imun. Sistemi imunologjik i njeriut prodhon qeliza të bardha si kundëpërgjigje ndaj një infeksioni apo dëmtimi në indet e trupit. Këto qeliza inflamatore quhen qeliza citokinine përkatësisht Th1 dhe Th2. Më shumë se 90% e njerëzve me sëmundjen e Hashimoto’s , e cila manifestohen me një çrregullim të këtyre dy llojeve të qëlizave. Tumeriku njihet për regullimin e balancit në mes tyre.

Tumeriku mbronë sistemin e tretjes duke e mbrojtur nga bakteret dhe mikrobet, që do të mund të shkaktonin sëmundje dhe infeksione të gjëndrës tiroide.

Ai gjithashtu mbronë homronin tiroid, duke ia zvogëluar efektet helmuese të metaleve të rënda, fluroideve dhe disa barnave. Disa nga efektet tjera të agjentëve që janë pjesë përbërëse e tumerikut janë: veprimi si antidepresantë, lehtëson efektet e dëmtimeve gjenetike, mbronë dhe shkatërron kancerin tiroid dhe parandalon metastazën si dhe balancon sasinë e kolesterolit dhe sheqerit në gjak.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here